Stedentrips02.08.2013

Campagne ‘Do you speak Tourist’ moet Parijzenaren beleefder maken voor toeristen


Frankrijk is al tientallen jaren een van de meest favoriete vakantielanden van Nederlanders. Frankrijk heeft dan ook een hoop te bieden: de natuur is er schitterend én veelzijdig, je vindt er cultuur en kunt er heerlijk eten en drinken. Toch is het met Frankrijk een beetje ‘hate it or love it’. Want Fransen zijn nou niet bepaald het meest gemakkelijke volkje. Zo spreken ze vaak alleen hun eigen taal en komen op ons soms stug over.

Zo ook in Parijs. Een Parijse ober doet echt alsof hij je niet verstaat als je keurig in het Engels een kopje koffie of een broodje bestelt. Hij verstaat je natuurlijk wel, maar is te trots om dat te laten zien. Nu lijkt het erop alsof daar verandering in gaat komen. Om de beleefdheid en de hulpvaardigheid in Parijs te verbeteren, is de campagne ‘Do you speak Tourist’ gelanceerd. Een soort handleiding voor Parijzenaren om toeristen in hun stad beter te behandelen.

metro_parijs.png
metro_parijs.png

Do you speak Tourist is een handige gids die per land aangeeft waar Parijzenaren rekening mee moeten houden. Grappig om te zien hoe ze over ons denken! Zo staat er bij de Nederlanders dat wij gemiddeld 139 euro per persoon per dag uitgeven in Parijs, en gemiddeld 2,9 nachten blijven.

De top vijf van hotspots die Nederlanders in Parijs bekijken (volgens de Parijzenaren dus) is:

  • Notre-Dame de Paris
  • La Tour Eiffel
  • Le Sacré-Coeur de Montmartre
  • L’Arc de triomphe
  • Le Musée du Louvre

Ook is te lezen hoe laat iedereen het liefste ontbijt, luncht en dineert. Dan hoeven de Parijzenaren ook niet meer raar te kijken als wij om 12.00 uur een broodje kaas willen bestellen.

De Chinezen geven overigens gemiddeld 171 euro per persoon per dag uit. Als de Parijzenaren nu maar niet bepaalde personen gaan voortrekken omdat zij waarschijnlijk meer zullen uitgeven.

Parijs is by far mijn meest favoriete stad ter wereld. Bij een volgend bezoekje aan deze geweldige stad zal ik wel een update posten over hoe het nu gesteld is met de gastvrijheid, en of de Parijse obers er al iets van geleerd hebben. To be continued.

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.

Verder lezen over Parijs

Naar de Olympische Spelen in Parijs: dit moet je weten

In de zomer van 2024 vinden de Olympische Spelen plaats in Parijs. En dat belooft nu al een spektakel te worden. Het is, na Rio de Janeiro en Tokyo, tof dat dit bijzondere evenement weer in Europa plaatsvindt. Menig sportliefhebber wil erbij zijn. Maar hoe doe je dat? Zijn er nog kaarten beschikbaar? Waar ga je slapen? Hoe zit het met vervoer? Als je naar de Olympische Spelen in Parijs wil, is dit wat je moet weten.

Algemeen22.01.2024

Naar de Olympische Spelen in Parijs: dit moet je weten

Dit zijn de 9 leukste hotels in Parijs: de beste plekken om te overnachten

Waar ga je slapen? Parijs heeft zoveel mooie, sfeervolle en luxe hotels. Welke hotels zijn ook goed betaalbaar? Of welke hotels zijn zó mooi dat je er misschien wel wat meer voor over hebt? Ik heb een mix gemaakt van bijzondere, fijne én betaalbare hotels. Deze hoteltips komen goed van plan als je een weekendje Parijs boekt.

Stedentrips07.01.2024

Dit zijn de 9 leukste hotels in Parijs: de beste plekken om te overnachten

De beste tips om Le Marais in Parijs te ontdekken

Mijn liefde voor Parijs kent geen grenzen. Het is de mooiste stad ter wereld, waar je honderd keer naartoe kunt gaan en nog steeds zal Parijs je blijven verrassen. Iedere keer weer word ik naar Le Marais gezogen, de leuk...

Stedentrips20.05.2023

De beste tips om Le Marais in Parijs te ontdekken

de leukste wijk van Parijs
Naar Parijs met een elektrische auto: zo doe je dat

Steeds meer mensen rijden elektrisch, een goede, duurzame ontwikkeling. Maar hoe eenvoudig en comfortabel is het om met een elektrische auto op vakantie te gaan of een weekend tripje? Met een elektrische auto naar Parijs...

Algemeen08.03.2023

Naar Parijs met een elektrische auto: zo doe je dat

Dit zijn de 10 meest iconische bezienswaardigheden in Parijs

Parijs is een van de meest iconische steden ter wereld, met een schat aan culturele bezienswaardigheden. Als je een bezoek aan Parijs plant, dan wil je waarschijnlijk zoveel mogelijk van alles zien. Zeker als het je eers...

Stedentrips07.03.2023

Dit zijn de 10 meest iconische bezienswaardigheden in Parijs

Dit zijn de leukste locaties uit Emily in Paris seizoen 3

Wie 30 seconden naar de serie Emily in Paris kijkt, wil maar één ding: ook naar Parijs. Hierin zie je namelijk Parijs op haar allermooist. Ook in seizoen 3 van Emily in Paris komen weer een hoop toffe plekken voorbij d...

Stedentrips05.01.2023

Dit zijn de leukste locaties uit Emily in Paris seizoen 3

Eén dag naar Parijs: dit wil je doen

We deden het vroeger al met mijn ouders: een dagje naar Parijs. ’s Morgens vroeg weg en ’s avonds laat weer thuis. Het is een van de voordelen van in het Zuiden wonen: de rit naar Parijs duurt niet zo lang. Vanuit Br...

Stedentrips02.08.2022

Eén dag naar Parijs: dit wil je doen

Parijs on a budget: 5 handige tips voor een goedkope stedentrip

Het is misschien wel de mooiste en meest romantische stad ter wereld: Parijs. En een geliefde bestemming voor een stedentrip, bovendien ben je er zo vanuit Nederland. De stad trekt miljoenen toeristen per jaar en daar zi...

Stedentrips01.03.2022

Parijs on a budget: 5 handige tips voor een goedkope stedentrip