Tsjechië

Tsjechië is een land in het centrum van Europa en heeft buurlanden als Duitsland, Polen en Oostenrijk. Als vakantiebestemming is Tsjechië in opkomst, en dat is niet voor niets. Niet alleen kun je hier een hele fijne vakantie hebben in de winter, in een van de wintersportgebieden, maar ook in de zomer geniet je hier volop. Tsjechië heeft natuur, bergen en mooie steden. Kortom: een ideaal vakantieland. Op Travelvalley lees je alles over een vakantie naar dit land, met heel veel tips en mooie reisverslagen. 

De mooiste steden en natuur

De hoofdstad van Tsjechië is Praag. Een stad die op je bucketlist thuishoort. Maar Tsjechië heeft nog veel meer mooie steden. Wat dacht je van Karlovy Vary en het prachtige Brno?

Tsjechië is zeker ook een topbestemming als het gaat om natuur. Het reuzengebergte in de Bohemen is prachtig, met Boheems paradijs als absolute must see. Of reis naar de Noord-Bohemen, tegen de grens met Duitsland aan. Voor natuurliefhebbers is dit echt een prachtig land!

Wintersport in Tsjechië 

Wist je dat Tsjechië ook een wintersportbestemming is? Rokytnice, Spindleruv Mlyn en Janske Lanze zijn de bekendste skigebieden. Houd er wel rekening mee dat het kleine gebieden zijn, niet zoals je in de Alpen gewend bent.

Praktische tips Tsjechië

  • Het is 900 kilometer rijden naar Praag (vanaf Utrecht). Je kunt dus heel goed op vakantie naar Tsjechië gaan met de auto.
  • Op autowegen heb je een vignet nodig. Een vignet voor 10 dagen kost ongeveer 12 euro.
  • Betalen doe je met de Tsjechische kroon (CZK). 
  • Tsjechië heeft een gematigd landklimaat. In de winter kan het heel koud worden, in de zomer is het gemiddeld 25 graden.