Zuid-Amerika

Zuid-Amerika is een prachtig en fascinerend werelddeel. Je kunt in Zuid-Amerika veel bijzondere reizen maken. Hier vind je de beste tips voor een reis naar Zuid-Amerika!

Op reis naar Zuid-Amerika

Het is een eindje vliegen, maar dan heb je ook wat. Een reis naar Zuid-Amerika is er een om nooit meer te vergeten. De mooiste landen in Zuid-Amerika zijn Peru, Argentinië, Brazilië, Ecuador en Bolivia. Maar er is hier nog zoveel meer te ontdekken.

Het werelddeel Zuid-Amerika ligt op het zuidelijk halfrond. Dat betekent dat de seizoenen er omgekeerd lopen dan bij ons. In onze winter is het er zomer en andersom. Aan de Zuid-Amerikaanse westkust ligt de Grote Oceaan, aan de oostkust de Atlantisch Oceaan. Er komen verschillende klimaten voor, waaronder een tropisch klimaat en een hooggebergteklimaat. 

Er wordt vooral Spaans, Portugees en een combinatie of dialect daarvan gesproken. De geschiedenis van het werelddeel Zuid-Amerika gaat heel ver terug. Er zijn sporen van beschaving gevonden van meer dan 15.000 v.Chr. Tot de 15e eeuw woonden er uitsluitend indianen. Landen in Zuid-Amerika zijn zó groot dat je er een complete wereldreis aan kunt wijden om alles te ontdekken. En zelfs dan mis je nog heel veel. 

Bezienswaardigheden Zuid-Amerika

Er zijn zoveel bijzondere bezienswaardigheden in Zuid-Amerika te vinden. Wist je dat je hier maar liefst drie van de zeven moderne wereldwonderen ziet? Deze bezienswaardigheden verdienen een plekje op je bucketlist.