Midden-Amerika

Midden-Amerika is een schitterende vakantiebestemming! Hier vind je de beste reistips voor een onvergetelijke reis naar de landen Mexico, Panama, Costa Rica, Nicaragua, Honduras, Belize en Cuba. Ontdek eeuwenoude koloniale steden, ongerepte regenwouden en paradijselijke stranden en eilanden. Er is zoveel om te ontdekken. Zeker ook op cultureel gebied: maak kennis met overblijfselen uit de tijd van de Maya’s en de Inca’s. Het is er tropisch, warm, mooi en gastvrij. Onze beste reistips voor Midden-Amerika hebben we hier voor je verzameld!

Midden-Amerika is het deel van het Amerikaanse continent dat het noorden en zuiden met elkaar verbindt. Ook het Caribisch gebied hoort bij Midden-Amerika. Het is een prachtig deel van de wereld waar je geweldige reizen kunt maken; of je nu gaat backpacken of liever een luxe vakantie wilt. Het is er namelijk allemaal, en je kunt het op iedere mogelijke manier beleven.

De naam is misschien een beetje verwarrend, want de termen Midden-Amerika en Centraal-Amerika worden vaker door elkaar heen gebruikt. De volgende landen behoren in ieder geval tot Midden-Amerika: Antigua en Barbuda, Bahama’s, Barbados, Belize, Costa Rica, Cuba, Dominica, Dominicaanse Republiek, El Salvador, Grenada, Guatemala, Haïti, Honduras, Jamaica, Mexico, Nicaragua, Panama, Saint Kitts en Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent en de Grenadines en Trinidad en Tobago. De meeste landen in dit werelddeel zijn eilanden. Slechts zeven van deze landen liggen op het vasteland. Door al die eilanden is dit ook een zeer populair werelddeel, want eilanden zijn de perfecte vakantiebestemming. En zeker hier, waar je echte bounty stranden met hagelwit zand en een azuurblauwe zee kunt vinden. De populairste vakantielanden zijn Mexico, Jamaica, Cuba en Costa Rica. Al is er nog zoveel meer om te ontdekken…

Rondreis Midden-Amerika

Hoewel alle landen in Midden-Amerika mooi en leuk genoeg zijn om er een paar weken te blijven, is een rondreis natuurlijk wel de ultieme manier om deze landen te ontdekken. Dit deel leent zich ontzettend goed om te gaan rondreizen en vooral niet op één plaats blijven. Er is simpelweg zoveel te zien! Een rondreis door Midden-Amerika kun je het beste maken op het vasteland, waarbij je de landen Mexico, Belize, Guatemala, Honduras, Panama, Costa Rica, El Salvador of Nicaragua combineert.

De perfecte route door Midden-Amerika

De ideale route samenstellen hangt een beetje af van hoeveel tijd je hebt en hoeveel landen je graag zou willen zien. In landen als Costa Rica, Nicaragua en Mexico is zo ontzettend veel te zien en te doen, dat het nog lastig wordt om keuzes te maken. Van zuid naar noord reizen is de meest populaire route door Midden-Amerika.

De afgelopen jaren hebben wij een heleboel mooie reizen door Midden-Amerika mogen maken. We ontdekten bijzondere, mooie en leuke plekken die je zeker ook zelf een keer moet gaan zien. Mooie steden, prachtige natuurgebieden, veelzijdige eilanden en nog zoveel meer. Alle tips en reisadviezen over Midden-Amerika hebben we hier voor je verzameld. Hopelijk raak jij ook geïnspireerd om dit deel van de wereld zelf te gaan ontdekken!