Afrika

Afrika, het op één na grootste continent, barst van de prachtige vakantielanden zoals Zuid-Afrika, Kenia, Tanzania, Namibië, Marokko en Egypte. Een reis naar Afrika wordt er een om nooit meer te vergeten. Daarom is het belangrijk om je van tevoren goed te verdiepen in deze bestemmingen!

Op reis naar Afrika

Een hoop landen in Afrika zijn een stuk minder ontwikkeld dan de Westerse wereld, en zijn daarmee geen fijne vakantiebestemmingen. Reizen naar deze ontwikkelingslanden, waar soms ook politieke onrust heerst, wordt - hoe cru dat ook is - vaak afgeraden. Dat neemt niet weg dat er een hoop landen zijn waar je wél een heerlijke vakantie kunt hebben, zoals bijvoorbeeld in Zuid-Afrika.

Zuid-Afrika is het meest ontwikkelde land van het continent, waar de natuur fantastisch mooi is. De wilde dieren die hier leven, de prachtige kust en levendige steden zoals Kaapstad en Johannesburg moet je één keer in je leven gezien hebben. Landen als Kenia, Tanzania en Namibië lenen zich perfect voor een rondreis per auto.

Landen in Afrika

Afrika bestaat uit 54 landen. Sommige landen in Afrika zijn vrij klein, zoals Gambia en Rwanda, maar er zijn ook een aantal grote landen te vinden, zoals Algerije, Congo en Soedan. Het is een gigantisch groot en veelzijdig continent, dat deels ook te maken heeft met armoede. Afrika wordt gezien als de derde wereld, zoals we ontwikkelingslanden ook wel noemen. Een deel van de landen in Afrika heeft ook te maken met criminaliteit en terreur, waardoor zij als vakantiebestemmingen worden afgeraden. Gelukkig zijn er ook veel landen in Afrika die wel geschikt zijn om te ontdekken. En er is hier nu eenmaal heel veel te zien.

De landen in het zuiden van Afrika worden vaak geassocieerd met safari's: het spotten van wilde dieren. Het is een absolute bucketlist-reis om een keer de Big Five in Afrika in het wild te spotten. Zeker in Zuid-Afrika, Botswana of Tanzania zijn je een fantastische safari-vakantie beleven.

Ook Noord-Afrika is interessant voor vakanties. Egypte en Marokko zijn geliefde vakantiebestemmingen. Of wat dacht je van een reis naar Madagascar, een absolute droombestemming. Wat je bestemming ook wordt: een reis naar Afrika is altijd onvergetelijk.