Frankrijk

Frankrijk is een van de meest populaire vakantielanden van Nederlanders, zowel in de zomer als in de winter. Dit land heeft namelijk als vakantieland alles in huis wat je je maar wenst: je kunt er ontspannen aan de kust van de Atlantische Oceaan in het zuidoosten of aan de kust van de Middellandse Zee in het zuiden. Ga op wijnreis of champagnereis door de noordelijke provincies, geniet van de bergen en wintersport in de Franse Alpen of ga op stedentrip naar een van de prachtige Franse steden zoals Parijs, Toulouse of Bordeaux. Er is zoveel te doen en te zien!  

Op vakantie naar Frankrijk

Een van de voordelen van een vakantie naar Frankrijk is dat je er met de auto naartoe kunt. Al binnen een paar uurtjes ben je er, en heb je een ongekende veelzijdigheid van natuur, steden en cultuur om je mee te vermaken. Frankrijk is verdeeld in 96 departementen, die je als vakantieganger allemaal iets unieks te bieden hebben, ieder departement is anders. Daarom is ook voor iedere vakantieganger de ideale vakantie te vinden hier.

Natuur en klimaat

Het natuurschoon is hier ongekend. Van de rustige zonnige stranden naar uitgestrekte wijnvelden en hoge bergtoppen: het is er allemaal. Het klimaat is al net zo veelzijdig als de natuur: in de zomer kan het er op veel plaatsen behoorlijk warm worden, en in de winter vind je met name in de Franse Alpen de beste winterse omstandigheden voor een perfecte wintersportvakantie. 

Wij hebben al onze reisverhalen en tips voor een hele fijne vakantie in Frankrijk voor je verzameld. Deze vind je allemaal hieronder!