Frankrijk

Frankrijk is een van de meest populaire vakantielanden van Nederlanders, zowel in de zomer als in de winter. Dit land heeft namelijk als vakantieland alles in huis wat je je maar wenst. Zuid-Frankrijk is een schitterende vakantieregio: je kunt er ontspannen aan de kust van de Atlantische Oceaan in het zuidoosten of aan de kust van de Middellandse Zee in het zuiden. Maar ook Franse steden zoals Parijs, Toulouse, Montpellier of Bordeaux lenen zich perfect voor een stedentrip. Of ga op wijnreis of champagnereis door de noordelijke provincies, geniet van de bergen en wintersport in de Franse Alpen. Er is zoveel te doen en te zien in vakantieland Frankrijk!  

Op vakantie naar Frankrijk

Het is een van de grootste landen van Europa, dat voor ons uitstekend bereikbaar is. Een van de voordelen van een vakantie naar Frankrijk is dat je er met de auto naartoe kunt. Al binnen een paar uurtjes ben je er, en heb je een ongekende veelzijdigheid van natuur, steden en cultuur om je mee te vermaken. Frankrijk is een republiek die is verdeeld in 96 departementen, die je als vakantieganger allemaal iets unieks te bieden hebben. Ieder departement is anders. Daarom is ook voor iedere vakantieganger de ideale vakantie te vinden hier. De reis van zomervakantie naar de camping in Frankrijk wordt vaak geassocieerd met tolwegen en files, maar als je je reis goed plant hoef je daar geen last van te hebben. Mocht je liever gaan vliegen dan is het goed om te weten dat de Franse vliegvelden vanuit Nederland uitstekend bereikbaar zijn. In het hele land vind je vliegvelden die je binnen een uur kunt bereiken.

Kamperen

Frankrijk is kampeerland nummer één. In het hele land zijn mooie, grote en luxe campings te vinden. Ook voor wie echte luxe op de camping zoekt, glamping dus, is er volop keus. Met name in Zuid-Frankrijk vind je prachtige regio’s waar kamperen heel erg leuk en mooi is. Zoek je een mooie camping Frankrijk, kijk dan eens in het lijstje met onze favorieten.

Het weer in Frankrijk

Een van de redenen waarom we zo gek zijn op dit vakantieland is omdat het weer in Frankrijk altijd een stuk beter dan bij ons is. Je bent hier een flink stuk zuidelijker en dat betekent mooier weer. Zeker als je kiest voor een vakantie in Zuid-Frankrijk. Maar het land is ook groot en de verschillen tussen het noorden, oosten, zuiden en westen zijn groot. Daarom is het lastig om specifieker over het weer te zijn, maar mooier en zonniger dan in Nederland is het bijna altijd.

Ook voor natuurliefhebbers is dit een prachtig vakantieland. Het natuurschoon is ongekend. Van de rustige zonnige stranden in Zuid-Frankrijk naar uitgestrekte wijnvelden in het noorden en midden en hoge bergtoppen in het oosten: het is er allemaal. Het klimaat is al net zo veelzijdig als de natuur: in de zomer kan het er op veel plaatsen behoorlijk warm worden, en in de winter vind je met name in de Franse Alpen de beste winterse omstandigheden voor een perfecte wintersportvakantie. 


De hoogtepunten

Zo’n groot en veelzijdig land kent natuurlijk vele hoogtepunten. Wat je absoluut niet mag missen is een stedentrip naar hoofdstad Parijs, een van de mooiste steden ter wereld. Maar ook de Franse Alpen zijn uniek en lenen zich perfect voor actieve wandelvakanties in de zomer en wintersportvakanties in de winter. En dan is er nog het zonnige zuiden: de Franse zuidkust is voor velen de favoriete zomerbestemming. Of je nu kiest voor de Atlantische Oceaan of juist voor de Côte d’Azur: het zijn allebei hoogtepunten en plekken waar je een keer geweest moet zijn.


Wij hebben inmiddels al vele reizen door dit mooie land mogen maken. We hebben de leuke steden van Frankrijk bezocht, zijn op zoek gegaan naar de mooiste dorpjes in het binnenland en hebben gereisd door verschillende bijzondere wijnregio’s. Al onze reisverhalen en tips hebben wij op deze pagina voor je verzameld. Hopelijk raak jij geïnspireerd en wil je ook een reis maken door Frankrijk.

Bezienswaardigheden in Frankrijk

  • Parijs, een van de mooiste steden ter wereld
  • De Mont Blanc, de hoogste berg van Frankrijk op de grens met Italië
  • De Côte d'Azur met prachtige stranden en mooie steden
  • De bergen van de Pyreneeën in Zuid-Frankrijk
  • Mooie meren zoals Annecy, Lac de Serre-Ponçon en Lac du Bourget
  • Mooie eilanden: Ile de Re, Ile d'Oleron, Corsica en Ile de Porquerolles
  • De beroemde kust van Normandië
  • De Loire-vallei met kastelen en wijnvelden
  • Het rotsstadje Mont Saint Michel